راهکارترویج حفظ قرآن کریم میان مردم، گسترش مؤسسات کارآمد و مردم نهاد قرآنی و توسعه آموزش های حفظ قرآن است.

یک شنبه 19 دی 1395
بازدید:
4057
استاد علی قاسمی
علی قاسمی، متولد 1360 است.وی سال 1387 وارد حوزه علمیه قم می شود و جدای از تحصیل در حوزه در مقطع کارشناسی ارشد در رشته علوم و حدیث تحصیل کرده است و در حال حاضر دانشجوی مقطع دکتری علوم ومعارف نهج البلاغه دانشگاه قرآن و حدیث است.
علی قاسمی حافظ کل قرآن کریم و قاری است و سوابق آموزشی، پژوهشی ومدیریتی فراوان دارد. وی در مسابقات مختلف قرآنی حائز مقام های مختلف شده است و به عنوانم یک چهره رسانه ای نیز مطرح است. برنامه های قرآنی وی در رادیو قرآن و سیمای جمهوری اسلامی ایران جزو برنامه های قرآنی پربیننده بوده است.
علی قاسمی برای حفظ قرآن خوب شرایطی دارد که از قرار ذیل هستند:
1. حفظ قرآن را هوشمندانه بپیمایید. با مشورت اساتید مجرب و مطالعه کتابهای مناسب حتما با آگاهی کامل از روشهای روز آمد، حفظ قرآن را دنبال کنید.
2. آیات را سلسه وار و با روش محتوا محور حفظ نمایید.
3. متناسب با شرایط خود، سرعت مناسب را انتخاب نمایند. تعجیل و شتاب زدگی در حفظ قرآن آثار نامطلوبی را به دنبال دارد.
4. ایات جدید را با کیفیت مطلوب و صحیح و متقن و مستحکم به حافظه بسپارید.
5. آیات جدید حفظ شده را تا بیست روز آینده هر روز از حفظ تلاوت و مرورنمایید.
6. هر روز اشکالات بیست درس آخر را شناسایی نموده و با تکرار متناسب بانوع اشکالات تلاش کنید خطاها را از ذهن بیرون نموده و صحیح آن را در ذهنتان ثبت کنید.
7. باقی محفوظات را در فاصله سه تا ده روز مرور و یاد آوری نمایید.
8. هر روز اشکالات محدوده مرور شده را شناسایی نموده و با تکرار متناسببا نوع اشکالات تلاش کنید خطاها را از ذهن بیرون نموده و صحیح آن را در ذهنتان ثبتکنید.
9. از خواندن محفوظات برای استاد یا دوستان غفلت نورزید.
10. تلاش کنید مفاهیم آیات و تفسیر آن را فرا گرفته و با معانب آیات وسوره ها انس بگیرید. بیشترین لذت حفظ قرآن تسلط بر مفاهیم و معارف آن در کنارالفاظ است.
11. مطالعه تفسیری، انس دائمی و هر روزه با قرآن و مرور منظم، شرکت درمحافل و مسابقات قرآن، تدریس حفظ و مفاهیم قرآن و تربیت حافظان دیگر از مهمترین راه های تثبیت و ماندگاری محفوظات است.
وی راهکارترویج حفظ قرآن کریم میان مردم را گسترش مؤسسات کارآمد و مردم نهاد قرآنی و توسعه آموزش های حفظ قرآن می داند و می گوید:
«قراردادن شهریه ماهانه دائمی برای حافظان کل و مسلط قرآن از سوی نهادهای فرهنگی جمهوری اسلامی به ویژه سازمان اوقاف و امور خیریه، تربیت و ارتقاء مربیان حفظ قرآن، فرهنگسازی مناسب در جامعه اسلامی از طریق رسانه ها، قرار دادن امتیازات مناسب و جذاب برای حافظان قرآن کریم در عرصههای علمی، فرهنگی، اجتماعی، می تواند به ترویج حفظ قرآن کریم میان مردم کمک بسیار زیادی داشته باشد.»